Jeffrey Epstein ville starta avelsgård för att sprida sitt dna


Epstein skulle sprida sina gener till 20 kvinnor åt gången

avPetter J Larsson

Jeffrey Epstein är åtalad för sexuellt utnyttjande och trafficking.

Miljardären hade även planer på att bedriva en avelsgård i New Mexico.

Där skulle han ha velat göra 20 kvinnor gravida åt gången – för att sprida sina gener så mycket det gick.

Den amerikanska finansmannen Jeffrey Epstein, 66, anklagas för sexuellt utnyttjande och trafficking av flera minderåriga flickor.

Nu avslöjar New York Times miljardärens stora dröm; att sprida sitt dna över mänskligheten genom att göra en mängd kvinnor gravida på sin stora gård i delstaten New Mexico.

Enligt den amerikanska tidningen har Epstein berättat om sina planer för flera av de vetenskapsmän som han umgåtts med. Det ska inte finnas några bevis för att han verkställt någon av dessa planer.

Ville förbättra mänskligheten

Drömmen speglade Epsteins långa fascination för transhumanism – vetenskapen om att förbättra mänskligheten genom artificiell intelligens och kontrollerad avel.

I juli åtalades Epstein för sextrafficking av flickor så unga som 14. New York Times kallar honom en ”serieillusionist” som bland annat skulle ha ljugit om sina klienters identiteter, sin förmögenhet och sina personliga prestationer. Han lyckades ändå använda sina kontakter och sin karisma för att skapa starka band med toppar inom näringslivet och politiken.

1 av 2 | Foto: TT NYHETSBYRÅN

Jeffrey Epsteins hus i Santa Fe, New Mexico.

Vän med Stephen Hawking

Enligt offentliga dokument och intervjuer med ett dussintal bekanta till Epstein så har han, jämte stora forskningsdonationer och inbjudningar till champagnedrypande lyxfester, använt samma taktik för att kunna slå sig in i en grupp av elitvetenskapsmän.

Nobelpristagaren Murray Gell-Mann, biologen Stephen Jay Gould och fysikern Stephen Hawking var några av de vetenskapsmän som umgicks med Epstein.

Med var även George M Church – en molekylingenjör som jobbat med att försöka identifiera gener som skulle kunna bytas ut för att skapa övermänniskor.

Ville få 20 kvinnor gravida åt gången

Epsteins plan var ingen hemlighet. En rådgivare till stora företag och rika människor berättar att han hört om Epsteins planer inte bara av Epstein själv – utan även av minst en stor företagsledare. En vetenskapsmän hörde miljardären berätta om sin ide redan 2001, en annan diskuterade det med honom på en konferens 2006.

Vid en middag på Epsteins herrgård på Manhattan hade en kvinna som jobbat på Nasa berättat för vetenskapsmannen Jaron Lanier om Epsteins planer. På hans stora gård i Santa Fe skulle han ha som mål att få 20 kvinnor gravida åt gången.

Enligt Lanier bjöd Epstein ofta attraktiva kvinnliga akademiker till sina middagsfester – för att se om de var bra nog att bära hans barn.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *