Celtic utslaget – kan nu möta AIK i Europa League-kvalet


avEmil Eiman-Roslund

AIK är ett steg från playoff till Europa league.

Om de tar sig dit väntar Celtic som åkte ut i Champions league-kvalet efter en spännande avslutning.

På Celtic Park utspelade sig ett sjumålsdrama mot Cluj. Efter att ha hamnat i 0–1-underläge vände Celtic till 2–1, men med en kvart kvar orsakade Scott Brown en straff som Billel Omrani satte och rumänerna då vidare på bortamål.

Hemmalaget svarade två minuter senare, Ryan Christie målskytt efter vackert väggspel och Celtic vidare till playoff just då.

Men det kom en vändning till – i den 80:e minuten blev Omrani tvåmålsskytt till 3–3. Och Cluj tvingade då Celtic att ta ledningen på nytt – men den desperata jakten gav ingenting och i den sjunde tilläggsminuten avgjorde i stället George Tucudean när han chippade in 4–3 och 5–4 totalt.

Cluj till playoff till Champions League-gruppspelet, och för Celtic kan det då alltså bli ett svenskt lag som väntar i Europa League-playoff – det om AIK behåller övertaget från första mötet, 2–1, med moldaviska Sheriff.

AIK:s returmöte med Sheriff avgörs på torsdag.

Laddar Matchöversikt

Foto: TT

Cluj slog ut Celtic.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.seSource link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *