Malaysia-polisen: Familjen bekräftar att kroppen saknar tonåring i London


SEREMBAN, Malaysia (AP) – Den malaysiska polisen sa på tisdagen att familjen till en 15-årig tjej som saknades i London positivt hade identifierat en naken kropp som hittades nära naturresorten där hon försvann för över en vecka sedan.

Polisen sa att räddare tidigare tisdag hittade kroppen på en vit kvinna bredvid en liten bäck i brant terräng cirka 1,5 mil från Dusun-eko-resorten i södra staten Negeri Sembilan, där Nora Anne Quoirin försvann den 4 augusti. Kroppen luftades till ett sjukhus för identifiering och obduktion.

"Familjemedlemmarna har förts hit för att identifiera kroppen som vi återhämtade tidigare och familjen har bekräftat att kroppen är Nora Anne," berättade polischefen i Negeri Sembilan, Mohamad Mat Yusop, till reportrar vid sjukhuset.

Nora Anne Quoirins familj anlände den 3 augusti för en två veckors vistelse på Dusun, en liten resort belägen i en durian fruktträdgård bredvid ett skogsreservat 39 mil söder om Kuala Lumpur.

Polisen tror att tonåringen, som hade inlärnings- och fysiska funktionsnedsättningar, klättrade ut genom ett öppet fönster i vardagsrummet på resortstugan. De listade henne som en saknad person men sa att utredningen inkluderade möjliga kriminella aspekter. Flickans familj sa att hon inte var oberoende och inte skulle vandra av ensam och förmodligen blev bortförd.

Chefen Mohamad sa att en äldre patolog skulle genomföra ett dödligt liv onsdag morgon för att fastställa dödsorsaken.

Den nationella biträdande polischefen, Mazlan Mansor, berättade tidigare för reportrar att kroppen, som "inte var i några kläder," hittades av frivilliga som registrerats i räddningsteamet tisdag eftermiddag i ett område som tidigare hade blivit sökat av räddare. Han förklarade inte hur länge kroppen hade varit där eller varför räddare tydligen missade den.

Nästan 350 personer var inblandade i en enorm sökoperation som inkluderade snifferhundar, elitekommandostyrkor och termiska detektorer, men inga bevis hade visats förrän upptäckten av kroppen på tisdag. Poliser från Irland, Frankrike och Storbritannien var också på plats för att hjälpa till med utredningen. Flickans mamma kommer från Irland och hennes far är fransk, men familjen har bott i London i 20 år.

På måndag meddelade modern, Meabh Quoirin, en belöning på 50 000 dollar (11 900 dollar), donerad av en Belfast-baserad verksamhet, för information som ledde till återhämtningen av sin dotter.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *