Danmark anser mer kontroll med svensk gräns efter Copenhagen Blast


KÖPENHAGEN – Danmarks regering överväger att stärka kontrollerna vid sin gräns till Sverige efter en bombattack mot en myndighet i Köpenhamn som ledde till att två svenskar anklagades, sade den danska premiärministern på onsdag.

"Vi kommer att undersöka möjligheten att skydda vår gräns till Sverige på ett bättre och smartare sätt," berättade nyligen premiärminister Mette Frederiksen på en nyhetskonferens.

Danmark är anslutet till Sverige via Öresundsbron över en 16 kilometer lång sund och tusentals medborgare från de två länderna pendlar över gränsen dagligen med tåg och bil. Båda länderna är medlemmar i Europeiska unionen.

"Vi kan inte ha en situation där du kan resa från Sverige till Danmark och placera dynamit mitt i vår huvudstad," sade Frederiksen.

Frederiksen tillade att hon hade pratat med Sveriges premiärminister Stefan Lofven om att öka gränskontrollen.

Tidigare på onsdag sa den danska polisen att de hade arresterat en 22-årig svensk man och utfärdat en internationell arresterande för en annan svensk, 23. Båda misstänks ha stått bakom en explosion utanför Danska Skatteverkets kontor i Köpenhamn förra veckan, vilket skadade en person .Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *