Epstein-anklagare stämmer över sin egendom och sin personal mitt i stämning av New York-stämningar


Jeffrey EspsteinBild copyright
Reuters

Bildtext

Epstein väntade på rättegång på anklagelser om handel med sex när han hittades död i sin cell

En kvinna som anklagar Jeffrey Epstein för att ha våldtat henne när hon var tonåring stämmer över hans egendom, hans långa flickvän och tre av hans personal.

Stämningen, som inkom i New York på onsdagen, kommer den första dagen av en ny regel som gör det lättare för överlevande av övergrepp mot barnsex att stämma.

Epstein, 66, väntade på federala rättegångar för sexhandel då han hittades död i ett Manhattan-fängelse på lördag.

Amerikanska tjänstemän säger att utredningen av hans påstådda brott kommer att fortsätta.

I stämningen, inlämnad av Jennifer Araoz, 32, hävdar att den skamliga finansmannen hade hjälp från flera personer som valde henne och förberedde henne för Epsteins missbruk när hon var 15 år.

Bild copyright
Getty Images

Bildtext

Epsteins hem är en av de största privata bostäderna på Manhattan

"Jag är arg att han inte kommer att behöva svara mig personligen i domstolen. Men min strävan efter rättvisa är precis igång", skrev Araoz i en New York Times op-ed publicerad på onsdag.

I ett uttalande som åtföljde hennes rättegång sa Aroaz att hon tog det "första steget mot att återta min makt".

Vad säger stämningen?

Araoz benämner också Epsteins ex-flickvän Ghislaine Maxwell och hävdar att tre andra namngivna kvinnor – i domstolspapper kallas "rekryteraren", "piken" och "sekreteraren" – agerade som medbrottslingar.

BBC har kontaktat Maxwell för kommentaren, men hon har upprepade gånger förnekat att ha spelat någon roll i Epsteins påstådda sexhandelsring.

Araoz hävdar att Maxwell fick i uppdrag att upptäcka rekryterare som i sin tur hittade "ungefär tre flickor om dagen" för honom.

Hon hävdar att "rekryteraren", som beskrivs som en brunettkvinna i 20-talet, träffade henne utanför hennes gymnasium 2001. Hon hävdar att kvinnan berättade för henne om en äldre man som kunde hjälpa hennes familj, som kämpade efter sin far dog av aids.

"Fru Araoz var ett huvudmål för vård av en pedofil som Mr Epstein," sade hennes rättegång.

Bild copyright
Getty Images

Bildtext

Ghislaine Maxwell (höger) och Jeffrey Epstein (vänster)

"Jag tar hand om dig, du tar hand om mig", citerade stämningen Epstein.

För "lite över ett år" hävdar Ms Araoz att hon betalades 300 $ (£ 250) för att ge Epstein erotiska massage runt två gånger i veckan i hans Upper East Side herrgård i ett rum målade blått med moln och änglar, vilket ger "utseendet som du var i himlen ".

År 2002, ungefär ett år efter att hon träffade honom, hävdar hon att Epstein våldtog henne under en massage.

Araoz hävdar att hon slutade besöka Epstein efter attacken och slutligen lämnade hennes skola på grund av dess närhet till Epsteinhemmet.

Flera andra kvinnor har sagt att de planerar att väcka civilrätt mot Epsteins gods.

Rättsavdelningen och FBI har båda inlett utredningar om orsaken till och omständigheterna till Epsteins död i New York.

Vakten som övervakade Manhattan Correctional Center, där Epstein dog, har omfördelats och två vakter som övervakade hans enhet har avbrutits.

Lagen om barnoffer

En ny lag, som träder i kraft på onsdag, gör det lättare för offer för sexbrott som barn att anmäla civilrättsliga stämningar mot förövarna.

Regeln – lagen om barnoffer – lindrar tillfälligt begränsningsförordningen och tillåter offren under 55 år att stämma för brott som begåtts mot dem som barn.

Bild copyright
Getty Images

Bildtext

Anklagaren säger att Epsteins hem låg nära hennes skola

Hundratals civila kostymer förväntas lämnas in på onsdag mot Epstein samt institutioner som tar hand om barn som Boy Scouts of America och den katolska kyrkan.

Sjukhus och skolor stöder också för ett eventuellt ekonomiskt slag. Efter att en liknande lag antogs i Kalifornien 2002 betalade statens katolska stiftshögar 1,2 miljarder dollar i lagliga bosättningar.

Federala handlingar som lämnades in förra månaden säger att Epstein tros vara värt cirka 500 miljoner dollar vid tiden för hans död.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *