Sudans rebeller vill ha en roll i övergångsregeringen


CAIRO (AP) – En sudanesisk rebellallians säger att den borde vara representerad i den övergångsregering som bildats av militären och pro-demokratirörelsen efter ett avtal som träffades tidigare denna månad.

Yesir Arman, en ledande tjänsteman i Sudan Revolutionary Front, berättade på Associated Press på onsdagen att regeringen borde avsluta det långvariga kriget i Darfur och integrera rebellerna i de väpnade styrkorna som en del av en "fredsagenda".

Sudan har krampats av uppror i sina långtgående provinser i årtionden. Ett vapenvapen har hållits sedan militärens störtning av president Omar al-Bashir i april, och rebellerna har anslutit sig till den viktigaste demokratin-koalitionen.

SRF är en allians mellan de största rebellgrupperna i Darfur, där al-Bashir anklagas för att ha genomfört ett folkmord i början av 2000-talet.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *