Hong Kong, Nepal, slaveri i Amerika: Your Thursday Briefing


(Vill du få den här informationen via e-post? Här är Bli Medlem.)

God morgon.

Vi täcker en ursäkt från demonstranter i Hong Kong, gränserna för Brittisk konstitution och hopparna fästes till två homosexuella pingviner i Tyskland.

Demonstrationsdemonstratorer bad om ursäkt på onsdagen för deras alltmer konfronterande taktik, som en kinesisk talesman fördömde som ”uppförande nära terrorism.” Två dagars protester kastade stadens internationella flygplats i kaos och orsakade hundratals flygavbrott.

"Vi ber om ursäkt för vårt beteende, men vi är bara för rädda," läste ett inlägg som distribuerades på sociala medier. ”Vår polis sköt oss, regeringen förrådde oss, sociala institutioner misslyckade oss. Snälla, hjälp oss."

Flygplatsen sa att den endast skulle begränsa tillgången till anställda och biljettpassagerare.

Större bild: En viktig underström av protesterna i Hong Kong är en identitetskamp över vad staden betyder som en plats, en kultur och en politisk enhet.

"Den dagliga": Dagens avsnitt handlar om protesterna.

Relaterad: Kollisionerna i ett av världens mest trafikerade nav kan kasta ytterligare tvivel Hongkongs framtid som ett företagskapital vid Kinas tröskel.

Analys: Enligt president Trumps "America First" -strategi har Washington till stor del stått kvar på sidan under de senaste tvisterna i Asien, vår korrespondent skriver.

I ett försök att ta itu med dödliga trafikstockningar på berget, en stor turismdrag, föreslog tjänstemän formellt nya säkerhetsregler på onsdag.

Enligt de nya bestämmelserna skulle klättrare behöva bevisa att de hade skalat ytterligare en topp och kan behöva gå igenom obligatoriska hälsokontroller. Turismföretag skulle behöva bevisa att de har erfarenhet och budget för att leda expeditionerna.

Sammanhang: Den senaste klättringssäsongen var en av de mest dödliga de senaste åren. Elva klättrare dog, och vid ett tillfälle väntade hundratals klättrare försiktigt i timmar för att nå toppen.

Vad kommer härnäst: De nya reglerna kommer att läggas fram för parlamentet innan början av nästa vårs klättringssäsong.


Parlamentet kommer att sammanträda i september, en månad innan landet planeras att lämna E.U. den 31 oktober, och några lagstiftare har föreslagit att man röstade om ett förtroende för statsminister Boris Johnsons regering.

Enligt tradition skulle lagstiftare då ha 14 dagar på sig att försöka dra ihop en ny regering. Om denna ansträngning misslyckades förväntas premiärministern att kalla till ett allmänt val.

Men det har rapporterats att Johnson helt enkelt skulle vägra att avgå och sätta igång en het debatt om gränserna för den brittiska konstitutionen, som inte är ett dokument utan snarare en sammansättning av lagar och tullar, några omskrivna.

quotable: "Jag tror att det här är en helt ny konstitutionell situation," sade en forskare. "Britterna trodde inte att det var nödvändigt att tänka på allvar över konstitutionen på länge."

teorier: Konstitutionsteoretisering av fåtölj är plötsligt på mode, med vissa som tyder på att drottning Elizabeth II kunde kliva in och avfyra Mr. Johnson, om det behövs – ett osannolikt, men inte omöjligt scenario.


Det har gått 11 dagar sedan den indiska regeringen avslutade all kommunikation i Kashmir, som har alla utom förlamat den omtvistade regionen: Apotek tar slut på medicin, kontanter är knappt och butiker och banker har slutat.

Den indiska regeringen, som genomförde informationsblockaden när den återkallade Kashmirs begränsade autonomi, har rättfärdigat flytten som ett sätt att upprätthålla ordningen i den restive regionen, men ingen vet hur länge blackoutet kommer att pågå.

Sammanhang: Medan premiärminister Narendra Modi har främjat snabb antagande av internet För att modernisera Indien har landet också blivit världsledande när det gäller att stänga av internet, ofta för att undertrycka protester, förhindra rykten från att sprida sig på sociala medier eller till och med hindra studenter att fuska på tentor.

Internet blockerades 134 gånger i Indien förra året och 54 gånger bara i Kashmir i år.

I augusti 1619 dök ett skepp nära Point Comfort, en hamn i den brittiska kolonin Virginia. Det bar mer än 20 förslavade afrikaner, som såldes till kolonisterna. Amerika var ännu inte Amerika, men detta, hävdar The Times Magazine, var det ögonblick som det började.

1619-projektet är ett stort initiativ från The Times om hur slaveri formade USA under 400 år sedan. En uppsats av Nikole Hannah-Jones förankrar projektet: "Våra grundläggande ideal om frihet och jämlikhet var falska när de skrevs," säger hon. "Svarta amerikaner kämpade för att göra dem sanna."

Nya Zeeland: Fängelsestjänstemän erkände att de felaktigt hade tillåtit den man som anklagades i attackerna i Christchurch-moskén att skicka minst ett brev från fängelse som kräver rasvåld.

Så snart som möjligt Rocky: Den amerikanska rapparen befanns skyldig i övergrepp, men kommer inte att återvända till fängelse, i ett fall som väckte uppmärksamhet från president Trump.

Vi arbetar: Fastighetsföretaget, som hyr delat kontorslokaler, tog ett viktigt steg i processen att bli ett börsnoterat företag – och ett test av investerarnas aptit för snabbväxande men olönsamma nystartade företag. Företaget, för närvarande värderat till nästan 50 miljarder dollar, förlorade mer än 1,6 miljarder dollar förra året på bara 1,8 miljarder dollar i intäkter, enligt ett finansiellt prospekt.

Jeffrey Epstein: En New York-kvinna som sa att Epstein preparerade henne för sex som började när hon var 14 år och sedan våldtog henne ett år senare stämde hans gods, en av många möjliga stämningar som hans gods kan möta efter hans död av ett uppenbart självmord. Hon berättar sin egen historia i en Op-Ed.

Snapshot: Ovanför, den 16 år gamla svenska klimataktivisten, Greta Thunberg, ombord på en tävlingsyacht i Plymouth, England. I ett försök att minska sitt kolavtryck började hon en två veckors resa över Atlanten på onsdag för att delta i ett brittiskt klimatmöte i New York.

Gaypingviner: Skip and Ping, två manliga kungpingviner som bondade i Zoo Berlin, har antog ett ägg och kunde kläckas Tysklands första pingvinung på nästan två decennier.

Virtuella restauranger: Ökningen av appar för matleverans omformar den amerikanska restaurangindustrin och populariserar restauranger som inte har någon detaljhandel eller fysisk närvaro och servera precis som måltidsberedningsnav för leveranser.

Priyanka Chopra: Vid ett kosmetiskt branschevenemang i Los Angeles konfronterade en pakistansk-amerikansk ”skönhetsinflytare” från Alaska den indiska skådespelerskan om hennes godkännande av de indiska väpnade styrkorna.

Vad vi läser: Den här artikeln i Texas Tribune om dödsfall i boskap kopplade till plastpåsar. Mark Getzfred, redaktör för News Desk, säger att "på en mycket praktisk nivå visar det svårigheten som vi har som land att förstå och hantera hur problematiska vilseledda plastpåsar kan vara."

Kock: Majs, bacon och Cheddar paj med inlagda jalapeños är värt att göra hela året.

Kolla på: Den andra säsongen av den populära Netflix original "Sacred Games" som återvänder i dag, har en Mumbai-detektiv när han undersöker en mystisk kult.

Läsa: "Memorypolisen," en dystopisk roman av Yoko Ogawa, som har översatts till engelska, där en auktoritär regering får hela kategorier av föremål eller djur att försvinna över natten.

Lyssna: Alessia Caras "Hejar på dig”Är lilt och trevlig, en lätt vamp med en digitaliserad saxofon från Huey Lewis-eran fastnat i mitten.


Smarter Living: Gör du ditt barns dagomsorgsarbetare galen? Vår föräldrarsida samlade sex saker de verkligen önskar att föräldrar inte skulle göra. Till att börja med, gör drop-off ritualiserade och snabba – nix de långa, tårfulla adjöerna. Och om det är stora störningar som händer hemma, låt dem veta – det kommer att hjälpa dem att förstå om ditt barn utmanar sig.

Och om din enhet utnyttjas av ransomware har Europol, E.U.s brottsbekämpande organ gratis verktyg för att hjälpa dig ta tillbaka dina data.

För sjuttiotvå år sedan idag befriades Indien från brittiskt styre.

Många vet att Mahatma Gandhi spelade en viktig roll i landets kamp för självständighet. Men så gjorde det Drottning Laxmibai av Jhansi på 1800-talet, som är mycket bättre känd i Indien än bortom.

Drottningen, eller rani, var en okonventionell ledare. Hon kunde läsa och skriva – mycket sällsynt för en kvinna i den eran – och hon vägrade att följa normerna för purdah, som döljer kvinnor bakom gardiner eller slöjor när hon pratade med sina rådgivare och brittiska tjänstemän.

Hon var änka utan en naturligt född arvtagare, och East India Company använde det som påskott för att annektera hennes rike. Hon flydde till den närliggande delstaten Gwalior, utbildade en armé och ledde den i strid mot briterna. Hon dödades i aktion 1858.

I Indien är hon odödlig i historieböcker, filmer, sånger och till och med barnrymmer. Och på 1940-talet bildade den indiska nationella armén en kvinnlig enhet som hjälpte till i kampen för frihet: Rani of Jhansi-regimentet.


Det är det för den här informationen. Vi ses nästa gång.

– Alisha


Tack
Till Mark Josephson och Eleanor Stanford för pausen från nyheterna. Alisha skrev dagens Back Story. Du kan nå laget kl briefing@nytimes.com.

P.S.
• Vi lyssnar på "Den dagliga. ”Vårt senaste avsnitt handlar om Hong Kong-protesterna.
• Här är vår Mini korsord, och en ledtråd: Rapper på Rolling Stone's "100 Greatest Artists" -lista (fyra bokstäver). Du kan hitta alla våra pussel här.
• Jeffrey Gettleman, en vinnare av Pulitzer-priset 2012 för internationell rapportering The Times: s South Asia-byråchef, baserat i New Delhi.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *