Philadelphia, Markets, Jeffrey Epstein: Your Wednesday Evening Briefing


(Vill du få den här informationen via e-post? Här är registreringen.)

God kväll. Här är det senaste.

1. En shootout i Philadelphia.

FLUGSMÄLLA. lag har konvergerat till en bostad i Nicetown-Tioga-delen av staden, där en pistolman fixade några av dem under eld.

Universitetets campus för hälsovetenskaper sattes på lockdown. "Söka skydd. Säkra dörrar. Vara tyst. Var stilla. Polisen svarar, sade universitetet på Twitter.

2. Amerikanska och europeiska marknader tumlade.

Ominous data från den tyska och kinesiska tillverkningssektorn skickade Wall Street-aktier till en av årets värsta nedgångar. Ovanför en skärm på New York Stock Exchange.

Samtidigt gav obligationsmarknaden en tydlig signal om att investerare var pessimistiska på de långsiktiga utsikterna för den amerikanska ekonomin – och en annan irriterande indikator på att USA: s årtionde långa ekonomiska rörelse kan komma att ta slut.

Vår analytiker tänker handelskriget är bara ett stycke av turbulensen och skriver: "När kaos har släppts ut i det globala ekonomiska systemet kan det vara svårt att rulle tillbaka."

3. Ett botemedel mot den dödligaste TB.

Livsmedels- och läkemedelsadministrationen godkände effektivt en regim som visade sig mycket framgångsrik mot den mest läkemedelsresistenta tuberkulosstammen i ett litet men banbrytande experiment.

Byrån godkände den sista av regimets tre läkemedel, så länge det används med de andra två, som tidigare godkänts.

Tuberkulos har överträffat AIDS som världens ledande smittsamma dödsorsak.

Om Världshälsoorganisationen antar F.D.A. godkännande – vilket det vanligtvis gör – kan behandlingen snart användas över hela världen.

_____

4. ”Vi ber om ursäkt för vårt beteende men vi är bara för rädda. ”

Efter våldsamma scener där aktivister attackerade två män på Hong Kongs flygplats verkade demonstranter väl medvetna om den negativa bilden de hade presenterat. De lovade att göra bättre.

Kollisionerna på flygplatsen, ett av världens mest trafikerade nav, har kastat en ny skugga över territoriets status som ett globalt och finansiellt företagskapital.

En viktig underström av de ledarlösa protesterna är en identitetskamp om vad staden betyder som en plats, en kultur och en politisk enhet. Edward Leung, 28, vem har varit i fängelse i mer än ett år, är det närmaste som den tumultrörelsen har ett vägledande ljus.

_____

5. En socialist är bankrullning den moderna amerikanska anti-immigrationsrörelsen. Trots att hon dog för 14 år sedan.

När president Trumps invandringspolitik växer allt mer restriktivt, grävde våra utredande reportrar in i den rörelse han nu leder.

De avslöjade brev och andra dokument som avslöjar varför den ensamma arvtagaren Cordelia Scaife May ägnade mycket av sin arv på halv miljard dollar från Mellon bankförmögenhet för att finansiera de tre största restriktionistgrupperna, såväl som dussintals mindre. Läs hennes ord.

Fru May dog ​​2005, men hennes pengar är fortfarande livsnerven i rörelsen. Hennes Colcom-stiftelse har hällt 180 miljoner dollar i ett nätverk av grupper som agiterar för politik som Trump nu driver. Här är våra takeaways.

_____

6. Newarks vattenkris fördjupas.

I höstas, efter att ha upptäckt att den ineffektiva korrosionsbehandlingen vid stadens Pequannock-anläggning tillät bly till läckage i dricksvatten, delade stadens tjänstemän 40 000 vattenfilter till invånarna. Nya tester har visat att bly fortfarande finns.

Staden ger ut flaskvattenoch tiotusentals invånare är oroliga.

Liksom i Flint, Mich., Där farliga nivåer av bly ledde till kriminella åtal mot tjänstemän, är många av de berörda stadsdelarna främst afroamerikansk och låginkomst.

Ett mål som anmäldes förra året av Natural Resources Defense Council, anklagade Newark och staten för att ha brutit mot federala lagar om säkert dricksvatten, har sitt nästa domstol på torsdag.

_____

7. En av Jeffrey Epsteins anklagare ansökte mot sin egendom och sa att han ställde henne för sex som började när hon var 14 och våldtog henne ett år senare vid hans herrgård, ovan.

"Jag är arg att han inte behöver svara mig personligen i domstolen", anklagaren, Jennifer Araoz, skrev i en Op-Ed för The Times. "Men min strävan efter rättvisa är bara att komma igång."

Araoz har också stämts mot kvinnorna som hon säger hjälpte Mr Epstein, inklusive Ghislaine Maxwell, hans ex-flickvän. Vi tittade på några av Ms Maxwells planerade filantropiska verk som aldrig materialiserades.

8. Lösa Mount Everests trafikproblem.

Nepal föreslog regler som kan minska antalet tillstånd utfärdas varje år, och ogräs ut oerfarna klättrare genom att kräva att de bevisar att de har skalat ytterligare en stor topp. För att undvika farliga kostnadskostnader måste de visa att de betalade minst $ 35 000 till sitt expeditionsföretag.

Regeringen överväger också ett obligatoriskt konditionstest.

Åtgärderna kommer efter en av de tyngsta och dödligaste klättringssäsongerna på år.

_____

9. I generationer, svarta amerikaner har kämpat för att göra de amerikanska grundidealerna – frihet och jämlikhet – sanna.

"Mer än någon annan grupp i detta lands historia har vi tjänat, generation efter generation, i en förbises men viktig roll: Det är vi som har varit perfektionerna för denna demokrati," Nikole Hannah-Jones skriver när The Times Magazine introducerar projektet 1619.

Initiativet, som heter sitt år då de första förslavade afrikanerna skickades in i Storbritanniens nordamerikanska kolonier, ser på hur slaveri formade landet under de 400 år sedan. Du kan läsa berättelserna här.

10. Och slutligen … när de två papporna är pingviner.

Skip och Ping flyttade till Berlinzoo i april, där djurvakter observerade kungpingvinerna försökte vårda en sten och en fisk.

Så när deras zoomade orange ignorerade ägget som hon lägger, zoo gav det till fellas. "Vi är säkra på att de skulle vara bra föräldrar eftersom de var så trevliga mot sin sten," sade en talesman.

Om ägget kläcks, skulle det vara den första pingvinungan i djurparken sedan 2002. Det hela har glädjat Tyskland.

Ha en följsam natt.

_____

Your Evening Briefing publiceras kl. 18.00 Östra.

Och missa inte din Morning Briefing. Anmäl dig här för att få det via e-post på den australiska, asiatiska, europeiska eller amerikanska morgonen.

Vill du komma ikapp tidigare föreläsningar? Du kan bläddra bland dem här.

Vad tyckte du om? Vad vill du se här? Låt oss veta kl briefing@nytimes.com.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *