Trafikverket: Tar flera dagar att återställa tågtrafiken


– Vi har inspekterat läget och upptäckt stora skador. Prognosen just nu är att tågtrafiken norrut kommer gå igång igen tidigast måndag. Vi har ännu ingen prognos för tågtrafiken söderut, vi måste göra fler undersökningar – vilket vi kommer att göra under torsdagen, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket, och fortsätter:

– Vi uppmanar alla att försöka hitta alternativa resemetoder.

Skånetrafiken skriver på sin hemsida att det kommer finnas ersättningsbussar som kommer att köra i begränsad omfattning på sträckorna Malmö C – KristianstadHässleholm – Tyringe, Hässleholm – Kristianstad och Hässleholm – Eslöv.

Misstänkt mordbrand

Branden startade i ett gammalt stationshus i närheten av järnvägsspåren på Götgatan i centrala Hässleholm under onsdagskvällen. Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Det är vissa uppgifter som vi har fått där vittnen har sett personer i anslutning till byggnaden som gör att vi rubricerar det som grov mordbrand, säger Katarina Rusin som är pressinformatör hos Polisen.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *