Trump varnar "god man" Xi för att behandla Hong Kong mänskligt eller riskera handelsavtal | Världs nyheter


President Donald Trump har sagt att Kina måste behandla Hong Kong "mänskligt" innan USA skulle överväga att göra en handelsavtal med Peking.

På Twitter på onsdag kväll, efter veckor med oro i Hong Kong och rädsla för ett fullständigt handelskrig, sa den amerikanska presidenten: ”Naturligtvis vill Kina göra en affär. Låt dem arbeta mänskligt med Hong Kong först!".

Trump kallade Kinas president Xi Jinping för en "bra man" och sa "Jag har noll tvivlar på att om president Xi vill snabbt och mänskligt lösa Hong Kong-problemet kan han göra det."

Donald J. Trump
(@RealDonaldTrump)

Jag vet president Xi av Kina mycket bra. Han är en stor ledare som i hög grad respekterar sitt folk. Han är också en bra man i en "tuff affär." Jag har noll i tvivel om att president Xi snabbt och mänskligt vill lösa Hong Kong-problemet kan han göra det. Personligt möte?


14 augusti 2019

”Personligt möte?” Tillade han i vad som tycktes vara en idé för att erbjuda sin egen hjälp direkt till Xi. Hans kommentarer signalerade en tonförändring från presidenten, som har ställts inför kritik från kongressen och någon annanstans för att inte ha tagit en starkare allmän linje på Hong Kong.

Han kännetecknade protesterna tidigare denna månad som "upplopp" som var en uppgift för Kina att hantera.

Trumf på tisdagen hade sagt att situationen i Hong Kong var knepig, men han hoppades att det skulle lösas ”för frihet” utan att någon skadades eller dödades.

Demonstranter har arrangerat tio veckor av obevekliga marscher och demonstrationer för att kräva större friheter i Hong Kong, inklusive möten som förlamade den semi-autonoma stadens flygplats, ett av världens mest trafikerade rescentrum.

En taleskvinna för det amerikanska utrikesdepartementet sade på onsdagen att USA var ”djupt bekymrad” över Kinesisk paramilitär rörelse längs Hong Kong-gränsen.

Uttrycket av oro kom efter att äldre amerikanska lagstiftare från både de demokratiska och republikanska partierna uppmanade Trump att ta en tuffare linje med Kina när oro växte över ett eventuellt kinesiskt ingripande.

Trump har försökt korrigera handelsobalanser med Kina. Han började höja tullarna på kinesiska goda förra året i hopp om att vinna koncessioner från Peking för att öppna upp marknader för amerikanska företag, immateriella rättigheter och tvångsöverföring av teknik.

Samtal har hittills inte lyckats lösa problemet och Trumps senaste gambit om Hong Kong följer hans beslut denna vecka att försena införandet av tullar på alla kvarvarande kinesiska varor fram till december, snarare än det hotade datumet i september.

. (tagsToTranslate) Hong Kong (t) Kina (t) Donald Trump (t) Asien och Stillahavsområdet (t) USA-nyheter (t) VärldsnyheterSource link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *