Var i världen är Ghislaine Maxwell?


Fotoillustration av The Daily Beast / Getty
Fotoillustration av The Daily Beast / Getty

Var i världen är Ghislaine Maxwell?

Polis rapporteras enligt uppgift att hitta den 57-åriga brittiska socialiten – och anklagade madamen för den avlidna sexöverträdaren Jeffrey Epstein – när hon står inför en ny rättegång från ett offer som påstår att Maxwell gav ”organisatoriskt stöd till Epsteins sexhandeln” och skaffade ”mindreåriga flickor för Epsteins sexuella njutning.”

Sedan Epsteins uppenbara självmord i fängelse-cell på lördag, sade USA: s advokatbyrå för södra distriktet i New York könshandel och konspiration in i multimillionärens omlopp pågår. (I en rättegång i juli, åklagare sa att de undersöker "oladdade individer" i Epsteins fall.)

Riksadvokaten William Barr har lovat att myndigheterna kommer för Epsteins påstådda medarbetare. "Låt mig försäkra er om att fallet kommer att fortsätta mot alla som var medarbetare med Epstein," sade Barr på måndag. "Alla medsammarare bör inte vila lätt. Offer förtjänar rättvisa och kommer att få det."

Maxwell har inte anklagats för några brott i samband med Epstein. Och i flera år har hon förnekat någon felaktig handling, särskilt efter att anklagaren Virginia Roberts Giuffre hävdade att Maxwell och Epstein tog fram henne för sex med Storbritanniens prins Andrew. (Buckingham Palace och Andrew förnekar också att något felaktigt hände.)

Skicka The Daily Beast ett tips

Epstein hade sin egen loge på Interlochens prestigefyllda konstläger för barn

Men förra fredagen, en del av otillslutna dokument i en åtal för åtal som inlämnats av Giuffre stavs hur Maxwell påstås körde runt och sökte tonåriga ”massörer” för Epstein för att missbruka, och hur hon påstås ha deltagit i det sexuella övergreppet själv och hållit en ”sexslav” av sig själv.

David Boies, advokat för Giuffre och andra Epstein-offer, sa att Maxwell borde vara åklagares nästa logiska fokus efter Epsteins bortgång.

"Maxwell kommer inte att kunna gömma sig", sa Boies till The Daily Beast. "Det finns ingen plats i den civiliserade världen där hon kan gå och inte hittas. Och till skillnad från Epstein har hon inte de enorma resurserna som skulle krävas för att skära ut ett nytt liv på någon dold plats där hon inte kan utlämnas från. ”

”Jag tycker att det är intressant att spekulera i var hon är. Jag tror också att den viktigare frågan är: var står åklagarna för att väcka talan och samarbetar hon? ”

Det är oklart om Maxwell har pratat med myndigheterna efter Epsteins gripande. Flera advokater för Maxwells returnerade inte meddelanden som sökte kommentar.

Vänner till Maxwell berättar för The Daily Beast att hon lägger sig lågt i Frankrike, där hon har varit känd för att bo på Epsteins bostad på Paris exklusiva Avenue Foch nära Triumfbågen. "Hon svarar inte ens sina närmaste väns samtal," sa en person som försökte nå henne de senaste veckorna.

Epstein köpte flera fastigheter i en byggnad vid 22 Avenue Foch för cirka 1,5 miljoner euro 2002, och tjänstemän i Frankrike har begärt en polisundersökning i hans aktiviteter där.

Maxwells syster Christine äger också fastigheter i Frankrike.

Ändå på onsdag, Daily Mail rapporterad att Maxwell inte förgrävdes någonstans i Europa – utan i den avskilda herrgården för teknisk vd och maritim expert Scott Borgerson i Manchester by the Sea, Massachusetts. Den brittiska tabloiden snappade foton av Borgerson, 43 och gick med en hund som den hävdar är Maxwells.

"Hon har blivit en riktig homebody, vågar sällan ut", berättade en källa till Post. "Hon är antitesen till kvinnan som reste omfattande och ständigt parade med Epstein."

<img class = "caas-img caas-lazy has-preview" alt = "

Teknisk VD och maritim expert Scott Borgersons hem i Manchester-by-the-Sea, Massachusetts

Fastighetsmäklare

"src =" http://news.yahoo.com/ "data-src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/HzYhrv9X4ONb8IBCOHQWoQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguNjI1/tt. zenfs.com/en-US/thedailybeast.com/fcea5d17d6a5871575d39bd08af2317e "/>

Teknisk VD och maritim expert Scott Borgersons hem i Manchester-by-the-Sea, Massachusetts

Fastighetsmäklare

"src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/HzYhrv9X4ONb8IBCOHQWoQ–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguNjI1/https://media.zenfs.com/eneastUSd515d "caas-img" />

Teknisk VD och maritim expert Scott Borgersons hem i Manchester-by-the-Sea, Massachusetts

Fastighetsmäklare

Utanför den trädbevuxna leden till Borgersons herrå, där hundar bjöd, körde en kvinna förbi och sa till Daily Beast-reportern till Maxwell: ”Är hon fortfarande där? De borde få henne ut snabbt eftersom staden kommer att ta slut på henne. ”

Invånare i centrala Manchester-området – mindre än två mil från Borgersons hem – kände inte igen Maxwell eller hennes pojkvän, och bara ett fåtal hade hört talas om hennes anslutning till Epstein.

En 66-årig invånare som har bott i området sedan 1993 sa att han hörde nyheterna från en vän och sa att han tyckte det var "överraskande."

"Detta är inte den typ av gemenskap som tolererar den skiten," sade han.

En annan kvinna som bad att inte namnges sa att hon var förskräckt över att höra att personer som var anslutna till Epstein bodde i området. "Jag bryr mig inte om vilken politisk sida du är på … Jag har mindre än nolltolerans. Om hon är skyldig vill jag inte ha henne i min stad, säger den 46-åriga advokaten, som sa att hon arbetat med kvinnor som har handlats för sex.

”Om hon är falskt anklagad är det hemskt. Om hon med rätta anklagar det är avvisande och motbjudande, ”sa advokaten.

I staden Boston, där Borgerson äger en annan fastighet nära statshuset och intill stadens historiska park, var allt som vanligt.

Den remsa som hans egendom ligger på är ett lugnt område i Beacon Hill – ett område känt för sina höga bostadskostnader och ett stenkast från det livliga centrum.

Uppnådd av The Daily Beast, förnekade Borgerson att han dejade Maxwell eller att hon bodde på hans 3 miljoner hem. ”Ghislaine är inte hemma hos mig. Hon är en vän – tidigare vän. Inte sant, ”sade Borgerson och tillade att han var på väg att gå ombord på ett flygplan och skulle ringa polisen mot bakgrund av PostRapport för att skydda sitt hus och hans familj.

”Polisen kommer till mitt hus,” sa han. "Ingen är hem utom min katt."

I ett textmeddelande till en journalist från Daily Beast tilllade Borgerson: "Hej, jag reser utomlands för affärer. Ghislaine Maxwell är inte hemma hos mig och jag vet inte var hon är. Jag brinner för havspolitiken och önskar att folk var lika intresserade av Jones Act-reformer, ansluter sig till havslagen och finansierar isbrytare. "

Borgerson noterades som en "direktör" för Maxwells icke-vinstdrivande hav, TerraMar-projektet, 2013 skatteregistrering. Det året deltog Maxwell och Borgerson båda i Arctic Circle Assembly i Reykjavík. Medan Maxwell företrädde TerraMar var Borgerson där som VD för CargoMetrics, ett Boston-baserat företag som "levererar transformativa kvantitativa investeringar och sjöfartslösningar, förankrade i sin egen plattform som spårar alla sjöburen last och fartyg," enligt ett pressmeddelande.

Under 2014, ett FN-evenemang presenterade Maxwell som en högtalare. Enligt hennes biografi i programmet syftade Maxwells "webbaserade ideella organisationer" till "att skydda oceanerna genom att ge ett globalt samhälle av havsmedborgare." Den beskrev ytterligare Maxwell som "en privat helikopterpilot och en akutmedicinsk tekniker och en kvalificerad ROV och Deepworker ubåtpilot. ”

En tidigare kustbevakningsoffiser, Borgerson var också en kollega vid rådet för utrikesrelationer, som innehöll Borgerson och Maxwell som talare under ett samtal 2014 med titeln "Regering the Ocean Commons: Growing Challenges, New Approaches." Maxwells vänner, enligt De New York Times, sa Borgerson blev hennes pojkvän. Maxwell hade påstått beskrivit Borgerson som en ”Navy SEAL” för sina kamrater.

Maxwells tvivelaktiga välgörenhetsorganisation ropade också i Clinton Global Initiative, den nu neddragna nätverksplattformen för Clinton Foundation. Hösten 2013 utsåg CGI TerraMar som ett av ”åtagandena om åtgärder” vid deras årliga möte.

<img class = "caas-img caas-lazy has-preview" alt = "

En närbild av Ghislaine Maxwells bostad i London

Google kartor

"src =" http://news.yahoo.com/ "data-src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/.WAIqoY8ob.nu3psDXqEmg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguODMy/h /media.zenfs.com/en-US/thedailybeast.com/a6b1044e819cddc7216dc00009228391" />

En närbild av Ghislaine Maxwells bostad i London

Google kartor

"src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/.WAIqoY8ob.nu3psDXqEmg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguODMy/https://media.zenfs.com/b-c9d9 "class =" caas-img "/>

En närbild av Ghislaine Maxwells bostad i London

Google kartor

Faktum är att Maxwell var bundet till Clintons i flera år och deltog i Chelses bröllop 2010. Hon har också flög på president Trumps privata jet, enligt Politico, som rapporterade Maxwell hjälpte till att få Epstein tillgång till Trumps värld, inklusive fester i Mar-a-Lago.

En stöt på Clintons stiftels webbplats tillkännagav att TerraMar skulle lansera Sustainable Oceans Alliance ”för att mobilisera det internationella samfundet och allmänheten i stort på vikten av hav och hav och för att säkerställa att de 193 FN-medlemsstaterna erkänner och integrerar hav i målen för hållbar utveckling (SDG), antas 2015. ”

Medan TerraMars webbplats listade modellen mogul Paolo Zampolli som medlem i alliansen, Zampolli nyligen berättade Politico han visste inte att Maxwell var inblandad. Zampolli sa att han kom ihåg den sena diplomaten Stuart Beck, en före detta direktör för TerraMar, förde Maxwell två gånger till FN för att diskutera hennes havaktivism.

Zampolli upprepade detta i en intervju med The Daily Beast.

”Hon kom till FN två gånger för att träffa mig. Hon hade en väldigt kreativ idé om haven, berättade Zampolli till en Daily Beast-skrivare. ”Hon ville skapa medvetenhet och ge fria pass till havet. Hav är så stora. Hennes idé var inte i linje med stadgan för U.N. ”

"Hon var väldigt aktiv och kunnig om oceanerna," tillade han. ”Jag fick veta efter mötena att Clinton-stiftelsen finansierade henne. Hon gav oss inte pengar. Det var inte en FN-idé. Det var ett virtuellt pass. Det är som att få en bit is från en eskimo. Det skulle vara som att få ett pass för en isbit. ”

Strax efter Epsteins gripande inaktiverade TerraMar sin webbplats och New York Post rapporterade att feds testade välgörenheten över dess potentiella anslutning till Epstein.

"TerraMar-projektet är tråkigt att meddela att det kommer att upphöra med alla operationer", lyder ett meddelande på gruppens nedlagda webbplats. ”Webbplatsen kommer att stängas. TerraMars uppdrag har alltid varit att koppla havsälskare till positiva handlingar, lyfta fram vetenskap och föra medvetna förändringar i hur människor från hela världen kan leva, arbeta och njuta av havet. "

Ändå, om Maxwell inte söker tillflykt i Eastern Seaboard, kanske hon är en av sina släktingar egendomar i Frankrike.

<img class = "caas-img caas-lazy has-preview" alt = "

En fastighet i södra Frankrike som tillhör Maxwells syster Christine

Dana Kennedy för The Daily Beast

"src =" http://news.yahoo.com/ "data-src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/L1JXq8_1HbgQZdaOYvo99Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguNjIia/ zenfs.com/en-US/thedailybeast.com/2b2800614f50c255698a489c40c218cd "/>

En fastighet i södra Frankrike som tillhör Maxwells syster Christine

Dana Kennedy för The Daily Beast

"src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/L1JXq8_1HbgQZdaOYvo99Q–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguNjI1/https://media.zenfs.com/en-eastfc5255 "caas-img" />

En fastighet i södra Frankrike som tillhör Maxwells syster Christine

Dana Kennedy för The Daily Beast

Maxwell föddes i Maisons-Laffitte till en fransk mamma (Holocaust-forskare Elisabeth Maxwell) och en tjeckisk-född far, den ökända förlagsmogulen Robert Maxwell som dog på ett mystiskt sätt efter att ha fallit från sin yacht, Lady Ghislaine, efter att han hade plundrat hundratals miljoner från sin Daglig spegel anställdas pensionsfond.

Hon och flera av sina sex överlevande syskon – såväl som hennes avdrivna mamma "Betty", som dog 2013 – hade hem i olika små städer i södra Frankrike. Hennes äldre syster, Christine Malina-Maxwell, har ett hem i Meyreuil, en semi-landsby cirka 8 mil från Aix-en-Provence. Ingen var hemma i den muromgärdade villan när The Daily Beast ringde vid gate-summern onsdag.

De flesta av de omgivande goderna verkade tomma. En granne direkt tvärs över vägen hade en konstig reaktion när han frågade om han kände Malinas eller Ghislaine Maxwell. Han verkade bekräfta att en man med efternamnet Malina bodde där men sa att han aldrig hade hört talas om Ghislaine Maxwell. Men när reportern lämnade började han skratta och sa: "Kanske är de alla där."

Samtidigt fanns det inget svar i Maxwells radhus på Kinnerton Street i London. En knäpp av pressluckor berättade för en Daily Beast-reporter att de inte har sett några tecken på livet hemma de senaste två eller tre veckorna.

Grannarna säger att huset, som hade färska blommor i sina fönsterlådor, inte har visat sig vara bosatt på ett tag. "Jag har bara sett någon gå in och ut ett par gånger och min första tanke var att det kanske var en renare", sa en invånare som har bott på gatan sedan förra året. ”Det är inte riktigt den typ av gata där alla pratar med varandra. Det har faktiskt varit ganska trevligt att ha alla er (journalister) runt eftersom det har varit någon att prata med. ”

En annan granne sa att hon inte kände igen Maxwells namn och sa om radhuset, ”Jag har ingen aning om vem som bor där. Några av oss känner varandra på gatan men jag vet inte vem som bor i det huset. ”

<img class = "caas-img caas-lazy has-preview" alt = "

Ghislaine Maxwells bostad i London

Jamie Ross för The Daily Beast

"src =" http://news.yahoo.com/ "data-src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/0iSmiS5zhHFlXmmVThHKOg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguODMy/h. zenfs.com/en-US/thedailybeast.com/b1c13a8878e5925f9965a00ce9b025ce "/>

Ghislaine Maxwells bostad i London

Jamie Ross för The Daily Beast

"src =" https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/0iSmiS5zhHFlXmmVThHKOg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTEyNDI7aD02OTguODMy/https://media.zenfs.com/eneastUS658e "caas-img" />

Ghislaine Maxwells bostad i London

Jamie Ross för The Daily Beast

Enligt offentliga register, fastigheten har inte sålts sedan 1997. Hemets fönster verkar matcha de i det ökända fotoet av Prince Andrew med armen runt den nakna mitten av Virginia Roberts, nu Virginia Giuffre, när Maxwell ler bakom dem.

I en domstolsförklaring 2015 säger Giuffre: ”En dag när jag var i London (särskilt i ett radhus som ligger under Maxwells namn) fick jag nyheter från Maxwell om att jag skulle träffa en prins. Senare samma dag berättade Epstein för mig att jag träffade en "storprins." Epstein sa till mig att "överskrida" allt jag hade lärt mig. "

"Han betonade att vad Prince Andrew ville, jag skulle se till att han fick det," tillade Giuffre. ”Så småningom anlände prins Andrew tillsammans med sina säkerhetsvakter. Vakterna gick sedan ut ur huset och stannade ute i bilen. Det var bara Epstein, Maxwell och jag ensam med Andy. ”

Maxwells namn är också kopplat till en stuga i Salisbury, poster visar, för hennes företag Ellmax. 2015 than Daglig post rapporterad hemmet ockuperades av Maxwells gamla vän, Catherine Vaughan Edwards. (Katie Vaughan Edwards noterades som en "direktör" för TerraMar 2012 skatteregister.)

De New York Post, som avslöjade att Maxwell poserade för rasiga foton på 1990-talet, klädd i en amerikansk flaggbikini, rapporterade att den brittiska arvingen senast upptäcktes på Manshans sociala scen i oktober 2016.

En kollega socialist berättade för Posta, "Det som är galen – nu – är att andra kvinnor gillade henne och trodde verkligen att hon var en" tjejflicka. "Vänen tillade," Jag skulle se henne på fester och hon verkade helt underbar – men då skulle jag höra dessa berättelser om henne .”

Varhelst Maxwell är, har hon säkert hört nyheten om Jeffrey Epsteins undergång. De två var sammanflätade romantiskt, ekonomiskt – och, säger vissa, kriminellt – i flera år.

Enligt en osäkra deposition, sade Epsteins tidigare huschef i Palm Beach, Juan Alessi, Maxwell "blev övervakaren inte bara för detta hus utan också för alla hem" när Epstein var frånvarande. Alessi sa att mer än 100 flickor kom till Epsteins herrgård under hans anställning, och att han städade och returnerade sexleksaker till Maxwells garderob.

På frågan om vem som gick ut och letade efter flickor sa Alessi: ”Ms. Maxwell, Mr Epstein och deras vänner, eftersom deras vänner vidarebefordrade till andra vänner de kände en massageterapeut och de skulle skicka till huset. Så det var hänvisningar. ”

En butler för Epsteins ex-flickvän, Eva Andersson-Dubin, beskrev ett tillfälle där Maxwell, Epstein och en namngiven 15-årig tjej från Sverige, gick in i hemmet som Dubin delar med sin man Glenn, en miljardärs hedgefonder.

Medarbetaren, Rinaldo Rizzo, vittnade om att Eva tog med sig flickan i köket och lämnade. Tonåringen, som var upprörd, berättade för Rizzo att hon var Epsteins personliga assistent. Hon brast ut i tårar och hävdade att hon var på Epsteins ö med Maxwell och Epsteins ex-assistent, co-conspirator Sarah Kellen. Trioen hade bett henne om sex, och hon sa nej.

Enligt Rizzo visste flickan inte hur hon kom till Dubins bostad från ön och hävdade att Kellen ryckte sitt pass och telefon och överlämnade dem till Maxwell. Flickan berättade sedan för Rizzo: "Jag hotades av Ghislaine att inte diskutera detta."

Giuffre hävdade i en deposition att Maxwell hade sex med mindreåriga flickor varje dag Giuffre var runt henne – och att Maxwell ledde henne att ha sex med Glenn Dubin, Prince Andrew, före detta New Mexico-guvernören Bill Richardson, MIT-matematikern Marvin Minsky, före detta senator George Mitchell , modellspejd Jean-Luc Brunel, och ägaren till en stor hotellkedja. (Männa har förnekat hennes påståenden.)

"Du vet, jag fick höra att göra något av dessa människor ständigt, berättade för det – hela mitt liv kretsade kring att bara glädja dessa män och hålla Ghislaine och Jeffrey lyckliga," vittnade Giuffre. "Hela deras liv kretsade kring sex."

Giuffres åtal mot Maxwell, som lämnades in 2015, beskrev socialiten som en ”primär medsammarare” som beviljades immunitet via Epsteins Platsavtal från 2007. Denna vecka begärde advokater för Epsteins offer som stämmer regeringen en domare att återkalla avtalets bestämmelser som skyddade Epsteins medarbetare, med uppgift: ”Det skulle vara orättvist för offren om Epstein inte bara lyckades fuska rättvisan genom sin död, utan också lämna några efter typ av juridisk fråga som förhindrar offren från att få det räddningsmedel som de helt klart har rätt till. ”

Som en del av det skuggiga avtalet om icke-åtal, överenskom fedsen att inte ta ut "några potentiella medsammensagare av Epstein, inklusive men inte begränsat till Sarah Kellen, Adriana Ross, Lesley Groff eller Nadia Marcinkova."

Medan Maxwell inte uttryckligen fick namnet, har hon länge varit i centrum för Epstein-kontroversen som hans flickvän-vände-stora domo och rekryterare av sina mindre offer. Och nu när Epstein är död är alla ögon på Maxwell som innehar sina hemligheter.

Regeringen kommer att ha tillgång till det fullständiga, orediterade bevisbeviset i det fall Giuffre väckte mot Maxwell, sade Boies.

”Enligt min mening är det mycket osannolikt att Maxwell kommer att undkomma åtal,” sade Boies. "Om det stämmer, skulle hon ha ett enormt incitament att se om hon kunde göra en affär."

Han tillade: ”Det skulle vara mycket bättre för henne att samarbeta i motsats till att bekämpa det, för någon kommer att samarbeta. Det finns för många människor med kunskap. Det är för många personer involverade i det kriminella företaget. Någon kommer att samarbeta, och i det sammanhanget, om du är någon i Maxwells position, vill du vara säker på att du är i så tidigt som möjligt. "

Barbara McQuade, före detta amerikansk advokat för Eastern District of Michigan, sa att Maxwell kan förbli som den mest olagliga gärningsmannen i Epsteins fall.

"Jag skulle föreställa mig om jag var en åklagare eller en utredare i Epstein-fallet, jag skulle överväga henne som ett ämne för utredningen," sa McQuade, professor vid University of Michigan Law School. ”Människor är vanligtvis subjekt, vittnen eller mål. Du samlar bevis om människor. ”

"Precis vad vi vet från pressen, det finns viss komplicitet där," tilllade McQuade.

McQuade sa att om Maxwell anklagades skulle klagomålet sannolikt lämnas in under sigill. Och att FBI har kontor över hela världen för att samarbeta med utländska organ för att hitta henne – om Maxwell gömmer sig för myndigheter.

"Hon är en spännande figur här," sa McQuade till The Daily Beast. ”Det kan hända att utredarna redan har pratat med henne och inte gjort det känt att hon samarbetar. Eller det kan vara att hon själv undersöker. Hon kunde till och med ha åtalats under sigill. ”

Baserat på anklagelserna som offrats till media, kunde Maxwell stå inför anklagelser för att vara medsammarare för Epstein, sade McQuade. En av anklagelserna om människohandel för Epstens åtal, 18 U.S.C. 1591, avser rekrytering och locka minderåriga.

"Hon kan själv vara ansvarig som rektor även om hon inte hade varit inblandad i sexuella handlingar med flickorna," sa McQuade.

Ytterligare rapportering av Adam Rawnsley och Blake Montgomery

Läs mer på The Daily Beast.

Få våra topphistorier i din inkorg varje dag. Anmäl dig nu!

Daily Beast Membership: Beast Inside går djupare i berättelserna som betyder något för dig. Läs mer.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *