Barcelona – Celta Vigo 09/11: Barcelona – Celta Vigo


Det är ett måste för Barcelona att studsa tillbaka med detsamma, efter två sämre insatser i La Liga och Champions League, när Celta Vigo härnäst kommer på besök. Det är ovanligt att få skriva att Barcelona är utan seger i två raka matcher. Så är fallet nu. Efter en förlust borta mot Levante med 1-3 blev det mållöst hemma mot Slavia Prag i Champions League. I övrigt har Barcelona redan tappat lika många ligamatcher den här säsongen som de gjorde under hela förra La Liga säsongen. På hemmaplan har Barcelona vunnit sina samtliga 5 matcher. På Camp Nou är det vanligtvis oerhört att göra mål på Barcelona, även om det inte har varit fallet i samtliga matcher hittills direkt. För Barcelonas del gäller det att hitta formen som laget hade under september och oktober månaderna, då de vann 7 matcher i rad. Det är Barcelona kapabla till, speciellt när Celta Vigo kommer på besök. Celta Vigo har inte fått någon vidare start på säsongen och befinner sig i bottenstriden. Efter 12 spelade omgångar har Celta Vigo bara 2 segrar, 3 kryss och 7 förluster. Det stora problemet har legat i målskyttet. Det finns inget lag som har gjort färre mål än vad Celta Vigo, Espanyol och jumbon Leganes har gjort, nämligen 6 mål på 12 matcher. Det är under all kritik, givetvis, och inget som skrämmer slag på Barcelona. Förlusterna har kommit hemma som borta och efter den senaste förlusten hemma mot Getafe med 0-1 fick det vara nog. Fran Escriba fick kicken som huvudtränare och in kommer Oscar Garcia i stället, som får starta sin La Liga karriär med en resa till Camp Nou. Ingen drömöppning direkt. Dessutom har inte Celta Vigo vunnit en bortaseger i ligan sedan december förra året. Denna uppgift för Oscar Garcia, som ändå saknar rutin på denna nivå, blir alldeles för svår. Barcelona har fortfarande anfallaren Luis Suarez skadad, samt vänsterbacken Jordi Alba tveksam till start. I övrigt är det en full disponibel och revanschsugen trupp som Ernesto Valverde har till förfogande. Varken Antoine Griezmann eller Ousmane Dembele har imponerat tillsammans med Lionel Messi på topp, på sistone, så jag låter bli att spela på något kring Barcelonas offensiv. När det gäller Celta Vigos offensiv så saknas Santi Mina och Rafinha. Dessa är två viktiga avbräck för Celta Vigo, som redan har stora problem med målskyttet. Även Kevin Vazquez och Claudio Beauvue är skadade. Jag är övertygad om att Barcelona stänger igen bakåt och åtminstone inte bjuder på några onödiga misstag för att riskera något. Så det blir ett spel på att Celta Vigo inte lyckas göra något mål i matchen. Möjlig startelva Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Firpo, Busquets, De Jong, Arthur, Griezmann, Messi och Fati. Möjlig startelva Celta Vigo: Blanco, Mallo, Aidoo, Araujo, Olaza, Suarez, Beltran, Lobotka, Mendez, Aspas och Fernandez. ______________________ https://spreadsheet.se/campione

Inlägget Barcelona – Celta Vigo 09/11: Barcelona – Celta Vigo dök först upp på Tipshunter.com.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *