Liverpool – Manchester City 10/11: Liverpool – Manchester City


Toppmötet i Premier League, där ettan möter tvåan i tabellen, Champions League mästarna Liverpool tar emot ligamästarna Man City. Hög underhållning utlovas när Man City ska försöka bryta Liverpools svit som det enda laget i ligan utan förlust. Själv tvivlar jag på att Liverpools fina svit på 11 raka ligamatcher utan nederlag bryts här, då Man City dras med en del skador och har haft det tufft på Anfield. Liverpool är otroligt starka hemma, med fem raka ligasegrar denna säsong, så mycket tyder på att succén kommer att fortsätta även mot topplaget Man City. Denna match är så viktig för båda lagen. Vid en seger skulle Liverpool få ett 9 poängs försprång, vid kryss 6 poäng, som nu, eller vid förlust så är det ”bara” 3 poäng som Man City måste ta igen. Därför är jag övertygad om att Man City, även om de givetvis vill vinna matchen, går mer in med inställningen att inte förlora den, för att tappa alldeles för mycket mark. Detta är något som givetvis kan komma att straffa sig rejält, för här gäller det trots allt att våga vinna. Liverpool har den här säsongen vunnit 10 av deras 11 matcher i Premier League, där de endast tappade poäng borta mot rivalerna Manchester United. Även om Liverpools försvar fortfarande är på världsnivå så har de inte hållit samma klass som förra säsongen. Man City är ett lag som förändras och som står inför nya utmaningar. Sedan mittbacken och den forne lagkaptenen Vincent Kompany slutade så har detta lämnat spår efter sig. För Man Citys sida har det redan blivit förlust mot Norwich och Wolverhampton den här säsongen, så Man City har slarvat och inte alltid varit på alerten. Man City har drabbats av ett stort skadeavbräck, då målvakten Ederson har ett muskelproblem. Ederson är inte den enda stora profilen som saknas i City, då playmakern David Silva förväntas missa matchen och Rodri också. Oleksandr Zinchenko, Aymeric Laporte och Leroy Sane är långtidsskadade sedan förr. Liverpool har endast Joel Matip på skadefronten, med alternativen Dejan Lovren och Joe Gomez är tillräckligt starka, när de får spela bredvid Virgil van Dijk. Jag är övertygad om att anfallarna Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mane kommer att dra nytta av Man Citys defensiva avbräck och har därmed en stor chans att vinna matchen. Så det blir ett spel på asiatisk handikapp på Liverpool +0 i matchen. Pengarna tillbaka vid kryss, förlust vid Man City seger och vinst vid Liverpool seger. Möjlig startelva Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Firmino och Mane. Möjlig startelva Manchester City: Bravo, Walker, Otamendi, Fernandinho, Mendy, De Bruyne, Gundogan, Bernardo, Mahrez, Aguero och Sterling. ______________________ https://spreadsheet.se/campione

Inlägget Liverpool – Manchester City 10/11: Liverpool – Manchester City dök först upp på Tipshunter.com.Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *